O AKCIJI

Letošnja glavna akcija kampanje Rokavice gor! je namenjena izobraževanju prebivalcev o načinih preprečevanja širjenja tigrastega komarja.
V ta namen bomo v okviru tradicionalne akcije Za lepšo Ljubljano izvedli tri izobraževalno preventivne dogodke.

Prebivalce MOL prosimo, da pospravijo svoje vrtove in balkone in na dogodke prinesejo odsluženo posodo iz keramike, plastike in kovine, mi pa vas bomo nagradili s sadikami zelišč, ki odganjajo komarje.

Na dogodku vam bo Snaga brezplačno ponudila prvovrstni kompost, ki v Regijskem centru za predelavo odpadkov (RCERO) Ljubljana nastane iz ločeno zbranih bioloških odpadkov, poskrbeli pa bomo tudi za enostavnejša popravila vrtnega orodja.

V zbrane in polepšane odslužene posodice bomo nato zasadili rastline, ki odganjajo komarje in jih na posebnem, ločenem dogodku uporabili v promocijske namene kampanje. Po izvedbi dogodka bomo posajene rastline razdelili mimoidočim ali pa z njimi ozelenili pisarne mestne uprave, javnih zavodov in javnih podjetij.

Vabljeni tudi k branju basni o tigrastem komarju. Enostavno si celotno zgibanko, kjer najdete tudi zgodbo, prenestite na svoj računalnik

partner 1
partner 2
partner 3

© 2017 Rokavice gor. Vse pravice pridržane.