O AKCIJI

V letu 2017 smo začeli izvajati aktivnosti za preprečevanje širjenja tigrastega komarja.

V ta namen smo v okviru tradicionalne akcije Za lepšo Ljubljano izvedli tri izobraževalno preventivne dogodke.

Prebivalce MOL smo prosili, da pospravijo svoje vrtove in balkone in na dogodke prinesejo odsluženo posodo iz keramike, plastike in kovine, mi pa smo jih nagradili s sadikami zelišč, ki odganjajo komarje.

Na dogodku je Snaga brezplačno ponudila kakovosten kompost, ki nastane v Regijskem centru za predelavo odpadkov (Barje) iz ločeno zbranih bioloških odpadkov. Ponudili pa so tudi enostavnejša popravila vrtnega orodja.

Na treh celodnevnih dogodkih (ČS Šentvid 19. aprila 2017, ČS Črnuče 21. aprila 2017 in ČS Moste 9. maja 2017) smo zbrali skupno 305 keramičnih, 845 plastičnih in 155 kovinskih posod ter hkrati razdelili 1.150 sadik rastlin, ki odganjajo komarje in 4.200 litrov komposta. 

100 sadik rastlin, ki odganjajo komarje smo podarili društvu Zeleni nadzorniki, preostalih 250 sadik pa smo razdelili službam in oddelkom mestne uprave.

Na vseh treh dogodkih smo izvedli tudi delavnice za otroke. Z nami so ustvarjali:

  • skupina otrok Vrtca Šentvid, enote Vid,
  • skupina otrok OŠ Maksa Pečarja,
  • skupina otrok OŠ Vide Pregarc.

Pri zbiranju posodic so sodelovali tudi otroci Vrtca Otona Župančiča ter OŠ Ketteja in Murna.

Na dogodku 17. maja 2017 pred Prirodoslovnim muzejem Slovenije so sodelovali tudi otroci Vrtca dr. Franceta Prešerna, skupina Ježki, ki so pozorno prisluhnili basni o Komarju Tigru. Enostavno si celotno zgibanko, kjer najdete tudi zgodbo, prenestite na svoj računalnik

 

 

partner 1
partner 2
partner 3

© 2018 Rokavice gor. Vse pravice pridržane.